Hvorfor coaching og ikke en psykolog?

Hvorfor coaching?

En coach kan, ligesom en psykolog, hjælpe dig med at ændre på de ting, som du enten ikke synes fungerer eller på de mål, som du ønsker at gå efter. En coach arbejder ud fra forskellige strukturerede metoder og med forskellige ”værktøjer”, der støtter dig i din proces hen mod din forandring.

Et forløb hos en coach kan være en øjenåbner og livs ændrende. Du bliver mere klar på dig selv og dine handlemønstre – på godt og ondt. Når du først er opmærksom på, om din adfærd er støttende for dig – eller en hindring, så kan du aktivt arbejde med at skifte retning imod det, som du ønsker mere af eller komme væk fra.

Hvordan finder jeg den rigtige coach for mig?

Der kan være meget stor forskel på coaches og psykologer, og ligesom med alt andet, skal du vælge det der føles rigtigt for dig, om det er en psykolog, en coach eller noget helt tredje. Du skal vælge den form og person som siger dig noget og hvor du føler, at I har fælles værdier.

Desværre er ”coach” ikke en beskyttet titel og det betyder, at alle egentlig kan kalde sig coach. Derfor er der nogle ting, du med fordel kan holde øje med, for at sikre at du vælger en kompetent coach. Den bedste validering er, hvis du får en coach anbefalet eller coachen har referencer på sin hjemmeside. Jeg ville personligt også kigge på, hvor vedkommende har fået sin uddannelse og hvilken anden erfaringen der er med i bagagen.

Derudover ville jeg kigge lidt på, hvad coachen har valgt  at specialisere sig i. Min egen personlige erfaring er, at dem der fokuserer på noget bestemt, også er mere kompetente, da de har ofte har et indgående kendskab til netop den udfordring, som du ønsker hjælp med.

Er det også for par?

Man kan sagtens gå til coach som par eller flere sammen. Her arbejder man med de fælles ønsker og mål. Det kan være en god løsning, hvis dialogerne er kørt fast, så vil en udefrakommende kunne hjælpe med, at komme tilbage på sporet og finde den konstruktive dialog. Det kan også være en øjenåbner, at få en coach på banen, da coachen kan hjælpe med, at se nye vinkler eller perspektiver på en udfordring.

 

Husk, det er en styrke at bede om hjælp!