Hvordan kan du hjælpe dine børn?

I en skilsmisse er børnene dem, som ikke har noget at skulle sige, for det meste. Det er forældrene der fordeler deres tid imellem dem. De fordeler der værelser, legetøj, tøj ferie og oplevelser imellem dem.

Børn skal naturligvis heller ikke stå med så store beslutninger, men måske kan vi være bedre til at tage hensyn til dem?

Måske vi kan bestræbe os endnu mere på, at sætte os i deres sted og se med deres øjne på, hvordan en skilsmisse på opleves og hvordan det følelses for dem?

Måske vi skal være bedre til, at tale med vores børn og forklare hvad der sker. Tale med børnene om deres følelser?

Jeg ved det kan være svært, fordi man som forældre i en skilsmisse også skal kunne rumme sin egen sorg, økonomi, bolig, arbejde, venner, familier osv. Alt bliver vendt på hovedet og du skal forholde dig til næsten alle aspekter af dit liv.

Men det skal dine børn også og de skal også finde deres ”vej” i den nye virkelighed.

Lad os starte med

 

  • At være mere åben overfor børns følelser, som kan komme til udtryk via vrede, udbrud, stædighed osv. Se det som tegn på, at dit barn ikke kan udtrykke de følelser, som dit barn står med.
  • Sæt tid af til nærvær og ro. Sæt tid af til at tale sammen, læse bøger og lave ingenting.
  • Stop med at sætte for mange aktiviteter på dagsordenen. Børn har brug for ro og rutiner, når deres liv ændrer sig.
  • Stop med at tage hensyn til jeres behov og rettigheder som forældre.

Listen kunne være meget længere, men hvis vi starter med de fire ovennævnte, så kommer vi langt. Vi vil opleve børn der falder mere i ro og som igen har tillid til, at forældrene har styr på tingene og at det er trygt og rart.

Som forældre kan I lave en plan på, hvordan I sammen sikrer, en god overgang for jeres børn. Hvor der er plads til, at kan justere undervejs, som I oplever børnenes behov.